PostNL

De kracht van de zon, in heel Nederland opgevangen door duizenden zonnepanelen

Post NL

1000 PV panelen per locatie

PostNL. Het grootste postverwerkingsbedrijf van Nederland, voor wie werken aan duurzaamheid een belangrijk speerpunt is. In dit licht is Elkor, via samenwerkingspartner Eneco, benaderd om te kijken naar de mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen op hun distributiecentra.

PostNL distributiecentra zonnepanelen

1100 zonnepanelen, 17 locaties

PostNL heeft 17 distributiecentra, verdeeld door heel Nederland. Al deze locaties wilden zij voorzien van duurzame energie. De uitdaging bij PostNL zat dus aan twee kanten.
Enerzijds was het voor ons de uitdaging om het project op alle 17 locaties goed te laten verlopen. Anderzijds stelt een grote partij als PostNL ook veel eisen omtrent de veiligheid.

Veiligheid boven alles

Zo moet er bij hoge gebouwen zoals bij de distributiecentra rekening gehouden worden met een veilige afstand tot aan de dakrand, 4 meter maar liefst. Daarnaast zijn er lichtstraten en lichtkoepels in de daken die ook goed beveiligd moeten worden. Door een veiligheidsnet te spannen over de lichtkoepels die stevig genoeg zijn om een medewerker én zonnepaneel op te vangen, zorgen wij ervoor dat onze medewerkers veilig werken aan het leggen van de zonnepanelen op het dak.

En niet alleen op die manier kunnen we de veiligheid van onze medewerkers garanderen. Evenzo bij het lossen van de zonnepanelen komt een belangrijk stuk veiligheid kijken. Door de zonnepanelen bij het lossen direct goed te verdelen op het dak, voorkomen we dat 1 punt van het dak te zwaar belast wordt, met alle risico’s van dien. Kortom, veiligheid staat bij Elkor Groep hoog in het vaandel

PostNL zonnepanelen

Resultaat: Duurzame energie voor PostNL

Deze uitdagen gingen wij uiteraard meer dan graag aan. Op alle locaties hebben we zonnepanelen kunnen aanleggen, tussen de 900 en 1100 per locatie maar liefst! Uiteraard verzorgden we ook de aanpassingen van de verdelers en het plaatsen van de omvormers. Samen zorgen die er nu voor dat PostNL gebruik kan maken voor duurzame zonne-energie.

Na plaatsing van de panelen, zijn wij nu ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de zonnepanelen. Op die manier kunnen de panelen een zo optimaal mogelijke opbrengst genereren voor PostNL. Daarom is dit project er 1 waar wij ontzettend trots op zijn!

Gerelateerde cases

Wij helpen u graag. Dat is de kracht van samen!