Yours: 621 studenteneenheden in Leiden

Geen limiet voor de kracht van Elkor

Yours

Kracht & Innovatie

Het grootste project van Elkor ooit: dat wordt in 2019 gerealiseerd in Leiden! 621 studentenwoningen waar Elkor duurzaamheid en Elektro combineert én gelijk ook nog eens een innovatieve oplossing bedenkt om aan de meest strenge eisen rond duurzaam.

Duurzaam wonen voor studenten en young professionals

Door een werktuigbouwkundig installateur met wie Elkor regelmatig samenwerkt kwam Elkor bij dit project in Leiden terecht. De appartementen, bedoeld voor studenten en young professionals, moeten op een duurzame manier worden aangelegd. Een mooie opdracht voor Elkor!

Wonen volgens de laatste energienormen

Elkor mag in deze nieuwe appartementen de verlichting aanleggen, warmtepompen, een video intercomsysteem en zonnepanelen op het dak. Dat laatste zorgt echter voor een uidaging. De eis omtrent duurzaamheid, zoals beschreven in het Energie Prestatie Coëfficiënt, schrijft voor dat er 900 zonnepanelen op dit appartementencomplex moeten komen te liggen. Een enorm aantal, waar op het relatief kleine oppervlak op het dak niet voldoende ruimte voor is, ook omdat er rekening gehouden moet worden met afvoerkanalen en ventilatie. Dat laatste zorgt er voor dat het beschikbare oppervlak een stuk kleiner wordt.

Om toch het aantal zonnepanelen te kunnen realiseren en het gebouw zo energieneutraal mogelijk te krijgen is er gezocht naar een oplossing. Daarom wordt er nu een frame boven op het dak gebouwd, waardoor er een nieuw, compleet vrij oppervlak gerealiseerd wordt waarop alle zonnepanelen gelegd kunnen worden. Een innovatieve oplossing waardoor Elkor er toch voor kan zorgen dat dit complex voldoet aan de allerhoogste normen!

Gerelateerde cases

Wij helpen u graag. Dat is de kracht van samen!